Rezepte der Region...

Großer Hans, Grünkohl, Fliederbeersaft, Rote Grütze, Brotsuppe, Mehlklöße, Birnen, Bohnen und Speck ...

Rodegrütt

Rodegrütt! Rodegrütt!
Kiek mal, wat lütt Hein hüüt itt!
All'ns rundüm hett he vergeten.
Rodegrütt! Dat is en Eten,
Rodegrütt!

In de School, de letzte Stünn
kunn he sik op nix besinn'n.
Un in't Bookstabeern un Lesen
is he lang so dumm nich wesen.
Man he keem bi dat un düt
jümmer mank sien Rodegrütt!

,,Na, lütt Heini, noch en beten?''
Mudder hett hüüt veel to möten:
Hans un Hein un Stien un Greet
eet, as güng dat üm de Wett -
Rodegrütt!

Leddig is de grote Grapen.
Greten ielt, em uttoschrapen.
Heini man, de lütte Deef,
hüllt mit beiden Hann'n den Sleef.
Wat dor allns noch binnen sitt!
Rodegrütt!

Hermann Claudius


Auf diesen Seiten ist die Darstellung von typischen Rezepten und Speisen der Region geplant... Nachstehend ein paar Links:

Schleswig-Holsteiner Gerichte
Norddeutsche Rezepte
Norddeutsche Rezepte
Norddeutsche Gerichte
Norddeutsche Küche
Schleswig-Holsteiner Küche
Holsteiner Rezepte
Schleswig-Holstein
Großer Hans II
Birnen, Bohnen und Speck
Birnen, Bohnen und Speck
Grünkohl
Rote Grütze
Rode Grütt
Rezepte von Hansano

Holsteiner Gerichte rund ums Jahr
Diese Rezepte habe ich mal für einen Stormarner Kalender zusammengestellt:

Januar
Februar
März
 
April
Mai
Juni
Juli
August
September
 
Oktober
November
Dezember
 

Buchtip:
Die Stormarnsche Schweiz "Geschichten und Gerichte" (Bericht in den Lübecker Nachrichten)